Nieuws van Laan35

Omdat wij u graag op de hoogte houden.

‘Isoleren is het vergeten kindje’

Eind november stond er een interessant artikel in het NRC over duurzaam wonen dat wij zeker onderschrijven. In het artikel is te lezen dat veel mensen bij het verduurzamen van hun huis bijna automatisch kiezen voor zonnepanelen. De reden hiervoor is toe te schrijven aan het steeds lager worden van de aanschafkosten, het Rijk dat mee betaalt én dat je met zonnepanelen op je huis echt iets tastbaars en zichtbaars hebt. Maar het kan veel duurzamer voor het milieu én je portemonnee, namelijk door je huis te isoleren.

Dat mensen zich tegenwoordig steeds meer bewust zijn van het milieu en hieraan willen bijdragen merken wij ook met de aanvragen voor Duurzame MeerJarenOnderhoudsPlannen (DMJOP’s). Bij een DMJOP wordt het vastgoed grondig visueel geïnspecteerd en volgt een rapport waarin alle te verwachten onderhoudskosten zijn opgenomen voor de komende 25 jaar. Daarnaast geven wij een EPA-W-advies uit en zijn er in het DMJOP maatregelen opgenomen waarmee de woningen verduurzaamd kunnen worden. Voor ons is het artikel ook een reminder hoe belangrijk isolatie is en dit nemen we dan ook mee in de adviezen aan de klant.

Een aantrekkelijk aspect aan het DMJOP is voor een VvE dat er subsidie beschikbaar is. De aanvraagprocedure voor deze subsidie nemen wij kosteloos op ons, want duurzaamheid staat ook bij Laan35 hoog in het vaandel.

Laan35 gehuisvest in de Tuin van BRET

Sinds oktober 2017 is Laan35 gehuisvest in de Tuin van BRET, op steenworpafstand van station Amsterdam Sloterdijk.
In de afgelopen jaren is Laan35 steeds verder uitgegroeid tot een volwaardige kennispartner op het gebied van MJOP’s en verduurzaming. Ons team is inmiddels dusdanig groot geworden dat we een nieuwe locatie nodig hadden om iedereen een goede werkplek te bieden. In de Tuin van Bret zitten wij in een ‘flexibele kantoorruimte’ waarmee we hopen bij te kunnen dragen aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen initiatief.

U bent van harte welkom!

Kastrupstraat 11A
1043 CR Amsterdam
020 787 08 35